Alles
Audio
Poëzie
Proza
Theater
Workshop
Titel
Categorie
Alles uitvouwen Alles sluiten

Heeft een robot gevoel? Kan je je ouders opvoeden? Bestaat niets? Moeten rijke mensen hun geld delen? Wat is het verschil tussen een korte en een lange minuut? Kunnen bomen praten en hebben hamsters gevoel voor humor?

Een filosofische vraag is een vraag waar we niet zomaar een antwoord op weten. Er bestaat ook geen juist antwoord op de vraag. De vraag moet onderzocht worden. Er wordt een filosofische onderzoeksgemeenschap gevormd waarmee we de vraag onderzoeken.

Er is geen goed of fout, de nadruk ligt op het samen nadenken. Door het vormen van eigen gedachten leren de kinderen/ jongeren vrij en kritisch denken en redeneren. Tijdens het filosoferen worden ideeën vrij onderzocht en uitgelegd. Het respecteren van ieders ideeën staat centraal en er wordt gaandeweg geleerd je in het standpunt van een ander te verplaatsen. Ook al vinden we geen antwoord op de vraag, het gesprek kan nog steeds een goed filosofische gesprek zijn.

De workshops kunnen aansluiten bij een vooraf bepaald thema of een themareeks. Het thema en de vraag kunnen ook samen met de groep bepaald worden.

Kant, Plato, Nietzsche
De workshops zijn per mail aan te vragen

In dit optreden worden diverse gedichten gebracht die in interactie gaan met muziek. Poëzie en viool gaan een gesprek aan en nemen de luisteraars mee in een absurd universum.

Het optreden kan aangepast worden aan de locatie en is ook zonder muziek mogelijk.

I.s.m. violist Renaud Ghilbert

Stem, Viool, Oor
Een taaltrip

Een verzameling gedichten (in wording) over schommelpaarden, vragen, ontbindingsanalyses en onontgonnen gebied.

Poëzie waarin de vraag wat poëzie is steeds terugkeert en een eigen leven leidt.

Kompas, het land van Oz, Frankrijk
Work in progress De gedichten waren o.a. te lezen of horen bij deBuren, het Gezeefde Gedicht, Noordwoord, Explore the North, de Poëziekrant, DAKkan, etc.

Een filosofische jeugdtheatervoorstelling over alles wat verandert, verdwijnt, vervormd, verschijnt.

i.s.m. Britt Bakker

LARF!

Recyclage, Paddestoel, Op

Over hoe je begint aan het begin en over wat er aan het begin vooraf gaat. Maybeland wordt een voorstelling die op de grenzen tussen literatuur en theater danst.

Egel, Muurtje, Hert
Georganiseerd met a nice person & a nice organizer Supported by another nice organisation Any other information

Over hoe al onze herinneringen kleine verhalen zijn, en hoe deze verhalen onze identiteit vormen.

Over hoe je als meisje vrouw wordt in een wereld met geen ander vangnet dan verbeelding.

Over hoe pijn de contouren van het lichaam dat je was vergeten opnieuw kan tekenen.

Een vertelling tussen proza, poëzie en theatertekst in. Een vertelling over het vertellen zelf.

Ziekenhuis, Moeder, Roodkapje

Wat is ECHT? En wat lijkt wel echt, maar is eigenlijk nep? En zijn die twee nog wel uit elkaar te halen?

Soms wil je ECHT. Dan moeten ze even niet tegen je liegen of je troep verkopen. Dan wil je weten hoe het zit. En soms wil je NEP. Dan kan het vele malen mooier als je mag fantaseren, dan is ECHT maar saai of stom.

ECHT/NEP! is een verrassende en ontregelend grappige voorstelling over de vage scheidslijn tussen ECHT en NEP. Met: Facebookvrienden, wortelballetjes, authentieke marktjes, het Journaal, een kip, een game, een waarheid, de financiële crisis, Sinterklaas, een goochelaar met hoge hoed, de liefde, puur en eerlijk bij Albert Heijn, de real life soap van Barbie en nog veel, veel meer.

Credits:
CONCEPT
Annelies Appelhof, Karlijn Sonderen Smit
REGIE
Karlijn Sonderen Smit
EINDREGIE
Sanne van Rijn
SPEL
Thijs Bloothoofd, Annelies Appelhof
KOSTUUM
Sanne Lips
DECOR
Sarah Nixon
ARTISTIEKE BEGELEIDING
RENÉ GEERLINGS
VIDEOKUNST
ASTRID VAN DER VELDE
TECHNIEK
BRAM VAN DEN HEUVEL
FOTOGRAFIE
KAMERICH & BUDWILOWITZ

Met steun van het NFPK.

Willem Alexander, Goocheltruc, Plato

Korte absurde audioverhalen met klank en muziek van Frederik Leroux.

In elk audioverhaal wordt een ander te groot en te veel besproken filosofisch thema onderzocht.

Knal, Tijd, Depandemetrium

Een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven

De gastvrouw van de avond zit vol goede moed. Met een prachtig programma en alle geloof in de goedheid van de mens zal zij vanavond het langvingerig spookdiertje van zijn ondergang redden. Maar naar mate de avond vordert, de gasten zich niet gedragen zoals ze zouden moeten en er steeds meer mis gaat, rijst de vraag: heeft dit zin?!

ZIN is een benefietevenement dat aan zinloosheid ten onder dreigt te gaan – tot uit onverwachte hoek existentiële redding komt. ZIN speelt met tijdloze zingevingsvragen over het leven in het algemeen en over het redden van de wereld in het bijzonder. Er is een lied en er zijn pannenkoeken. ZIN is een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven.

Deze voorstelling is een onderzoeksproject binnen de Nieuwe makersregeling van Annelies Appelhof en Karlijn Sonderen Smit.

Onzin, diertjes, benefiet
CONCEPT KARLIJN SONDEREN SMIT, ANNELIES APPELHOF GECREËERD DOOR ANNELIES APPELHOF SPEL ARIADNA RUBIO LLEO, ANNELIES APPELHOF DRAMATURGIE AUKJE VERHOOG MUZIEK REINIER VAN HARTEN SCENOGRAFIE CALLE DE HOOG KOSTUUMS NICKY NINA DE JONG VIDEOGRAFIE ASTRID VAN DER VELDE SPELREGIE SANNE NOUWS EINDREGIE RENÉ GEERLINGS LICHTONTWERP IRIS RODENBURG TECHNIEK IRIS RODENBURG

Voor de zekerheid is een voorstelling over angst en de lust om te griezelen. Over onze niet te stillen behoefte aan veiligheid en ons ironische verlangen om te bungeejumpen als we eenmaal veilig zijn. U kunt zeker zijn van: een epidemie, roodkapje, de politiek, een overbezorgde moeder en twee trainers die een voorlichting preventieve risicovermijding komen geven – want het leven is vol gevaren en elk risico dient vermeden te worden.

Een project van Nieuwe makers Annelies Appelhof en Karlijn Sonderen Smit bij BonteHond. Voor de zekerheid is mede mogelijk gemaakt door Nederlands Fonds Podiumkunsten

GECREEERD DOOR
ANNELIES APPELHOF, KARLIJN SONDEREN SMIT
SPEL
ANNELIES APPELHOF, BRITT BAKKER
EINDREGIE
RENÉ GEERLINGS
KOSTUUMS
NICKY NINA DE JONG
PRODUCTIE
JUDITH OOSTROM

Met steun van het NFPK.

Monster, Vla, Oorlog

2017


Een theatervoorstelling over de schoonheid en de verwarring van het reizen.

Met steun van het AFK.

Azië, Ambulance, Hotel

Voorbij